Snel recept: kabeljauw in tomatensaus met quinoa

Op zoek naar een gezonde, lekkere maaltijd die bovendien ook nog eens klaar is in 20 minuten? Wat denk je van lekker voedzame quinoa met daarbij een lekkere tomatensaus met citroen en een sappig stukje kabeljauw? Klinkt goed, toch? Laat het smaken!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 130 g quinoa
  • 1 ui
  • 250 g kers­tomaten
  • 2 takjes tijm
  • ½ citroen
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 1 el sojasaus
  • 2 kabeljauw­filets

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • ½ el suiker
  • peper en zout

Bereidingswijze

Breng de quinoa en per persoon 130 milliliter gezouten water aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken. Roer los met een vork. Snij de ui in halve ringen. Halveer de kerstomaten. Rits de blaadjes van de tijm. Was de citroen, rasp de schil en pers het sap uit.

Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui aan voor 5-7 minuten, tot hij begint te kleuren. Voeg dan de tomatenblokjes, de suiker, de tijm en de sojasaus toe. Kruid met peper en zout.

Laat 5 minuten pruttelen en leg er dan de kabeljauwfilets en kerstomaten bij. Zet een deksel op de pan en laat 8-10 minuten verdergaren, tot de kabeljauw gaar is. Besprenkel met het citroensap en strooi er de geraspte citroenschil over. Serveer met de quinoa.

Eet smakelijk!
Met dank aan www.15gram.be